Betontoepassingen

Betontoepassingen
Op het gebied van beton loopt Schagen Infra voorop. Door onze eigen adviesdienst, het laboratorium eigen machines en eigen betonploegen, hebben we veel ervaring in huis. En de ruimte en flexibiliteit om te blijven ontwikkelen. Een greep uit de mogelijkheden:
Lijnconstructies
Het plaatsen en stellen van geprefabriceerde betonelementen is zwaar werk en neemt veel tijd in beslag. Dat kan lichter en sneller. Daarom brengen we lijnvormige constructies zoveel mogelijk machinaal aan. Hierbij kun je denken aan opsluitbanden, goten, middengeleiders en barriers. De constructie blijft zo één geheel, waardoor deze sterk en duurzaam is. De hoge productiesnelheid is een bijkomend voordeel. Met onze eigen mallen maken we elke gewenste vorm.
Bermbeton
Bermbeton is een veilige en duurzame oplossing. Het beton sluit de verharding op en voorkomt beschadigingen aan de randen. Zo gaat de weg langer mee en bespaar je op het onderhoud van bermen en verhardingen. Er zijn talloze varianten. Zoals een print die weggebruikers waarschuwt dat ze op de rond van de verharding rijden. Of ‘openbermbeton’, waarbij de open structuur ervoor zorgt dat er geen water op blijft liggen.
Kleur- en printbeton
Een weg die lijkt op een klinkerverharding, maar onderhoudsvrij is en niet verzakt. Dat is mogelijk met printbeton. De variaties in kleuren en motieven zijn eindeloos. Functioneel of voor een bepaalde uitstraling.
Terreinverhardingen
Boerenbedrijven, haventerreinen, vliegvelden en containeroverslagterreinen zijn voorbeelden van locaties waar een sterke verharding nodig is. De belastingen op deze terreinen zijn vaak zwaar en langdurig. Beton vervormt niet en is onderhoudsarm: precies wat hier nodig is. Een ondergrond van zand, klei of grond is onder een betonverharding geen probleem. We kunnen betonverhardingen ook vloeistofdicht maken. Zo zijn ze geschikt voor opslagterreinen van gevaarlijke stoffen en mest. Maar ook voor tank- en wasplaatsen.
Rotondes
Door zwaar verkeer dat over de rotonde rijdt, kan de verharding beschadigen. Daarom maken we rotondes steeds vaker van beton. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en zijn afsluitingen verleden tijd.
